ARNABOLDI LEVIGATRICI

www.arnaboldilevigatrici.it

Alberto Arnaboldi je Talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju strojeva i to:

 • brušenje laka /priprema temelja, brušenje pred poliranje/ ETGA 1300 i ETGA 1600 TR2
 • brušenje laka u liniji /sistem transverzala – oscilirajući valjak/
 • Strojevi za uklanjanje prašine kod brušenja
 • Strojevi za poliranje visokog sjaja
 • Strojevi za briljantiranje visokog sjaja
 • Strojevi i pomagala specijalnih namjena

 

Prednosti pri kupnji brusilice Arnaboldi: ETGA 1600 TR2

radi se o brusilici s dvije elektronske transverzale:1.  cijena brusilice: kupnjom brusilice s dvije elektronske transverzale s pomakom tampona od 40 mm KORISNOM ŠIRINOM OD 1600 mm  sigurno dobivate omjer kvalitete i cijene najbolji na svjetskom tržištu.

 

2.  brusilica raspolaže elektronskim očitavanjem komada, očitava dimenziju u potpunosti oblikom i pozicijom, dok kod konkurencije možete pronaći mehaničke čitače pomoću kotačića kod kojih, ako rub ploče prođe između dva kotačića, ne očitava se komad u potpunosti i takvo očitavanje može dovesti do nepravilnosti kod brušenja.

3.  osjetljivost stroja: naši transverzalni tamponi su opremljeni sa sistemom s dvostrukim stadijem unutarnjeg zračnog ležaja, što znači da je osjetljivost najvećeg koeficijenta mekoće izvršnog pritiska koji ide od 0.05 atmosfere do maksimalno 0,4 atmosfere, uvijek konstantan. Pneumatski cilindri koje možete vidjeti montirane služe samo kao nosači tampona širokog 40 mm u kontaktu s pločom i zračnog jastuka koji je postavljen unutar tampona. Za razliku od nas, konkurencija koristi pneumatske cilindre i pločice s ovojnicama pa je i izvršni pritisak dobiven preko cilindra i počinje od 1,5 atmosfere na više. Neki pak koriste magnetske cilindre ali je izvršni pritisak i dalj minimalno 1,5 atmosfera. Takvi sistemi imaju jako veliki koeficijent potrošnje dijelova, suše se brtve unutar cilindra i povećavaju tvrdoću tampona te podižu troškove održavanja. Za razliku od njih, naš tampon ima trošak u zračnom ležaju, vrijeme izmjene je 20 minuta i cijena od oko 80 EURO. Upotreba zračnog ležaja garantira konstantni pritisak po cijelom komadu za obradu, a osim toga, rad s niskim pritiskom znači i značajnu uštedu na brusnim papirima. Mi montiramo brusnu traku širine 130 mm a površina oslanjanja tampona je 120mm, s razlikom od 10 mm brusne trake koja ostaje ne korištena, dok se kod konkurencije koristi brusna traka široka 150mm a površina kontakta tampona je 100mm, što znači da preostaje dobrih 50 mm brusnog papira koji se baca jer se ne koristi!!

 4.  Energetska ušteda: motori tampona i transverzala upravljani su pomoću invertera što omogućuje uštedu električne energije prilikom uključivanja motora jer nema potrošnje prilikom paljenja na početku i održava se niska potrošnja električne energije. Dodatnu uštedu dobivamo kroz vakuum. Zapravo, naša brusilica nema potrebu za vakuumskim postrojenjem da bi održala male komade na transporteru. Najkraći komad koji se može brusiti je 280mm. Ispod ove mjere ne postoji stroj s vakuumom koji može zadržati komad za obradu, a na ovaj način se uštedi dobrih 15/20 Kw

 5.  Gabariti stroja: naša brusilica ima slijedeće gabarite –  širina 2800 mm, dubina 1700mm, s valjkastim transporterima dolazimo do  4.800, opet značajna ušteda u odnosu na konkurenciju TREBA NAGLASITI, KUPUJETE BRUSILICU KOJA IMA KORISNU ŠIRINU OD 1600mm! TO SE APSOLUTNO NE MOŽE USPOREDITI S BRUSILICOM OD 1300!

 • Model 2014 ETGA 1600 T2 – ima poboljšanja

 • touch screen upravljačka ploča

 • inverter za regulaciju brzog povrata

 • start na daljinski upravljač

 • ugrađene lampe za bolju vidljivost grešaka pri brušenju

 • modificirani sistem odsisa unutar stroja

 • funkcionalniji dizajn 

Picture 1085